Αξιοθέατα

Αξιοθέατα


Για τους πιο ανήσυχους, η γύρω περιοχή προσφέρεται για αποδράσεις με το αυτοκίνητο, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως οι ιστορικές Θερμοπύλες και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, η Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Αγιά για τους ντόπιους), με πανοραμική θέα στα Καμένα Βούρλα και όλο τον Μαλιακό Κόλπο, το περήφανο Κάστρο της Μενδενίτσας, το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς και ο Γοργοπόταμος, η Υπάτη και ο μαγευτικός καταρράκτης της, η Μονή Αγάθωνος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Μονή Δαμάστας, το Πάρκο Αναψυχής της Παύλιανης και το Vagonetto, το μοναδικό για τον ελληνικό χώρο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, στην αγκαλιά της Γκιώνας, για να νιώσετε για λίγο σαν… μεταλλωρύχοι! Για απόλυτη χαλάρωση και ανανέωση θα αφεθείτε στα νερά των φυσικών ιαματικών πηγών της περιοχής, που είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από χρόνια μακρινά. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές: τα Λουτρά των Θερμοπυλών με τον ειδυλλιακό καταρράκτη τους, οι Ιαματικές Πηγές Κουνιαβίτη και Αφροδίτης στα Καμένα Βούρλα, καθώς και τα Λουτρά Υπάτης.
Μια ξεχωριστή εμπειρία είναι και η ημερήσια εκδρομή με… θαλασσινό αέρα ως τα Λιχαδονήσια με την εξωτική παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς και το νησάκι Στρογγυλή (χώρος ασκήτευσης του Οσίου Γρηγορίου του Μυροβλύτη), στα οποία θα πάτε με καϊκι από τα Καμένα Βούρλα. Σε μια πιο μακρινή εξόρμηση με το αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε και τη Λιβαδειά με την ξεχωριστή περιοχή της Κρύας με τα αιωνόβια πλατάνια και το ποτάμι της Έρκυνας να τη διασχίζει, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες. Πέτρινα γεφύρια και παλιοί νερόμυλοι συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Είναι ιδανική περιοχή για βόλτα με τα πόδια στον πλακόστρωτο πεζόδρομο, για σπέσιαλ σουβλάκι στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι και καφεδάκι, υπό τους ήχους των νερών που κυλούν «σιγοτραγουδώντας» μέσα στην κοίτη του ποταμού… Η περιοχή αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία στην αρχαιότητα, καθώς εδώ βρισκόταν το ξακουστό Μαντείο Τροφωνίου Διός, στο οποίο οι αρχαίοι Έλληνες λούζονταν και έπιναν το νερό των πηγών της λήθης και της μνημοσύνης, προτού πάρουν τον μυστικό χρησμό του μαντείου.

Κάστρο Μενδενίτσας

Όσοι αγαπούν την κίνηση και τις δραστηριότητες στη φύση, έχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για να το χαρούν με την ψυχή τους, όλες τις εποχές του χρόνου... Αυτοί που έχουν πάθος με την ιππασία, θα απολαύσουν μια βόλτα με τα άλογα μαζί με τους εκπαιδευμένους ανθρώπους του Ιππικού Ομίλου Λαμίας. Εκείνοι που χαίρονται το περπάτημα στα βαθύσκιωτα μονοπάτια των βουνών, σίγουρα θα βρουν πολλές πανέμορφες διαδρομές για να τις περπατήσουν… Όσοι πάλι λατρεύουν το σκι, το χειμώνα θα έχουν την ευκαιρία να γλιστρήσουν με τα σκι τους ή το snowboard στις κατάλευκες πίστες του άρτια οργανωμένου Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού. Τα βράδια εδώ περνούν με παρεϊστικη ατμόσφαιρα στο χώρο του «Zeus Village», στις ταβέρνες της περιοχής ή στα καφέ - μπαρ δίπλα στο κύμα στην παραλία της όμορφης λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων, που τα καλοκαίρια σφύζει από κίνηση και ζωή!
BOOK NOW